Sobre mi

La meva foto
EPrimaria a Cast. d'Empuries. Batx.Salesians d'Horta, Batx.superior i Preu Inst Jaume Balmes BCN.1er treball a La Caixa-Central de Layetana. Llicenciatura Historia ,Art,Geografia a l'Universitat Central Barcelona 1968.Economia General i màrqueting a ESADE , Comptabilitat Cambra de Comerç, Tractament de superficies a Pforzheim,Karlsruhe,Vicenza.Polit de gemes precioses a Idar Oberstein . De 1969 a 2000 Director General a UNIMAC,SA (representacions germaniques,suisses,belgues,italianes). De1969 a2011 professor de l'Escola Garbí d'Historia i,Geografia,cultura classica, i Art. Des de 1999 professor d'Economia .De 2001 a 2003 Director d'Escola Garbí i fins 2005 Director de Projectes.Conferencies a l'Universitat de Cordoba , a l'escola d'Arts i oficis Maestro Mateo de Santiago Compostela ,i a l'escola Massana sobre " El polit de les joies".Sobre EGIPTE i sobre Economia a diferents llocs.Cursos de Gestio Projectes ,Geopolitica, Akenaton,Arqueologia.Jubilat a 2011. Participant a seccio Historia de La Soci-caixa.Professor de Ins.Est.Finacers,programa EFEC.

27/5/11

Sortides per Espanya ...amb alumnes

Varem suggerir fer sortides per Espanya.
Amb el sr. Miquel Sarrias i amb l'Anna Maria , la meva dona ja aleshores , varem enfilar cap a Burgos,Lleó ( la primera idea era anar a Santiago , pero el presupost i el temps es feia massa llarg- no teniem autopistes), Gijon, Santander...de fet jo , com a professor d'Art vaig aprofitar per fer una repassada al romanic i al gotic castellà.
Anys mes tard va quedar com a costum fer una sortida amb els alumnes de 1er de batxillerat ( uns 16/17 anys...s'ha de tenir humor per anar amb ells de viatge)...en diferents direccions:
1- Madrid,Escorial,Segovia,Toledo
2- Sevilla,Cordoba, Granada
3- Rioja i Pais Basc
Com es logic passen mils de coses per explicar, divertides algunes. Un any que anavem a Andalusia ( el sr. Robert Verges ens havia posat en contacte amb gent de Baena i teniem el lloc del campament - si , si anavem amb tendes de campanya-)...varem fer parada a Alicante i era l'1 de maig. Els alumnes , aquella promocio tena una secretaria magnifica, Vicky Noguès, varen demanar de sortir despres de sopar, i acordada l'hora de tornar , els 2 professors el sr. Cano i jo ( amb les respectives esposes) varem esperar pacientment. Als pocs minuts apareixien els nois tot espantats...s'havien ficat a la manifestacio del 1 de maig i la poli els va "tostar"....El sr. Cano i jo varem anar a presentar reclamacio a la comisaria i despres de suggerir-nos que callèsim i contactat telefonicament amb el sr. Robert Verges-advocat...varem anar a dormir. Aixó va determinar que els nois es varem portar magnificament...tenien por d'anar solts i estaven sempre enganxats a nosaltres.
A la sortida a Madrid un dels grups va volguer entrar al valle de los Caidos ( feia poc de la mort del DICTADOR) i els vaig demanar prudencia ( no estava el horno para bollos) i quan estavem al voltant de les tombes ...un alumnes ( li veig la cara , no recordo el nom) atravessa -trepitjant ben fort- les tombes i diu: que no haviem de fer sr. Borràs?
A Sevilla, d'aquesta si recordo en nom , era la noia Lleial, que encara , de mare , porta els fills a Badalona-Pere Verges,...jo estava explicant a dintre de la catedral de Sevilla , la mas grande del mundo, i ella i d'altres passejaven per fora...s'havien escapa't...quins ensurts ¡¡¡

4 comentaris:

  1. Ha, ha... a nosaltres al Valle de los Caidos un noi va escopir sobre la tomba d'en Franco. Va sortir policia de tot arreu i sort que l'Amadeu que és un crèdul va jurar i perjurar que si en Castelltort -que així es deia l'alumne- deia que no havia escopit és que no havia escopit. Ho va dir tant convençut que la policia va fer veure que no havia passat res i ens van fotre fora "del Templo".

    A la sortida quan en Castelltort ho va reconeixer -era evident- l'Amadeu va fer una cara que encara la recordo ara... En fi, això ens passa per explicar què representa aquell edifici.

    ResponElimina
  2. Per cert, ja li recordaré a la mare Lleal quan la vegi per l'escola la vostra anècdota...

    ResponElimina
  3. i la sortida de 1980 a madrid escorial segovia i toledo va esser memorable i caotica es va trencar el vidre a l´altura de zaragoza, feia un fred que pelaba, fen un cafe amb llet a l´amunia de doña godina, ven dormir al hotel osunaa barajas , molt be. a segovia vem anar a casa candido a menjar cochinillo,, toledo memorable, madrid tambe i vem tornar per valencia que era en falles, sempre ho recordare i moltes anecdotes

    ResponElimina
    Respostes
    1. Pero 34 anys endarrere aixo ens va sembla fantastic. I anar veien coses tan boniques alumnes i professors feien l'escola mes gran, mes ample , mes complerta.

      Elimina